וחג שבועות תעשה לך – RoshBiz – פורטל עסקים בראש העין
תפריט

וחג שבועות תעשה לך

אין כמו חג שבועות, כולם בלבן, הפרחים על השולחן והארוחה חגיגה לעין ולחך. ארוחת חג שתמיד נחשבת לארוחה קלה וטעימה. שילוב מנצח של גבינות לצד פשטידות ומאפים מיוחדים, קינוחים לצד פסטות ועוד. אז איך אפשר שלא לאכול פרוסה ועוד פרוסה? הנה לכם מתכון מוצלח למאפה גבינות ועשבי תיבול, שיקצור המון מחמאות בשולחן החג שלכם. לכם נשאר רק להכין ולהתענג, כי לפעמים החג הוא רק תירוץ


בניצה גבינות ועשבי תיבול

בניצה גבינות ועשבי תיבול

המתכון רק נראה ארוך ומסובך, אך הוא כל כך פשוט ואין חוקים. ניתן לשלב במאפה כל תוספת שאוהבים.
מתאים לתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ


מצרכים

500 גרם בצק פילו (כ-14 דפים)

210 גרם ביצים (כ-4 ביצים)

180 גרם גבינה בולגרית חתוכה לקוביות

150 גרם גבינת מוצרלה

2 פלפלים קלויים מקולפים וחתוכים לרצועות

120 גרם גבינה לבנה (כ- 2 כפות)

1 כף גדושה של פסטו

חצי חבילת עירית קצוצה

1 בצל חתוך לקוביות מטוגן

250 מ"ל שמנת מתוקה

מלח


אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה גדולה שמים: ביצים, שמנת מתוקה, בצל מטוגן, עירית, פסטו, גבינה לבנה, מלח, פלפל, חצי מכמות הבולגרית ושליש מכמות המוצרלה.
טורפים הכל יחד לבלילה הומוגנית.

מורחים שמן זית בתחתית ובדופן תבנית אפייה בקוטר 22 ס"מ. מניחים בתחתית התבנית נייר אפייה עגול בקוטר התבנית ומורחים שוב בשמן.
משמנים דף פילו בשמן זית ופורסים אותו בתחתית התבנית. משמנים שני דפי פילו נוספים ופורסים אותם על דפנות התבנית.

קורעים שלושה דפי פילו לשלושה חלקים. טובלים כל חלק של דף פילו שקרענו בבלילת השמנת והגבינות ומניחים בתחתית תבנית האפייה. כך ממשיכים עם כל קרעי הדפים, עד לכיסוי מלא של תחתית התבנית. חשוב להניח את הדפים מבלי לדחוס אותם.

מפזרים מעל קרעי הדפים שליש מכמות המוצרלה, חצי מכמות הבולגרית וחצי מכמות הפלפלים הקלויים. יוצקים מעל הכל ארבע כפות מבלילת השמנת והגבינות.
משמנים בשמן זית שני דפי פילו ופורסים מעל הכל.

ושוב… קורעים שלושה דפי פילו לשלושה חלקים. טובלים בבלילה ומסדרים מעל. יוצקים מעל חמש כפות מהבלילה, מפזרים מעל חצי מכמות המוצרלה שנותרה, יתרת הפלפלים הקלויים והבולגרית.

משמנים בשמן זית שני דפי פילו ומניחים מעל. יוצקים ארבע כפות מהבלילה. משמנים דף פילו אחרון ופורסים אותו מעל. מקפלים פנימה את דפי הפילו שמבצבצים מחוץ לתבנית ויוצקים מעל את יתרת הבלילה והמוצרלה.
משמנים מעט את דפי הפילו החשופים ואופים במשך 50 דקות, עד להזהבה יפה של המאפה.

קייטרינג בראש העין, קונדיטורייה בראש העין